top of page

      Activitatea propusa prin proiect, respectiv activitatea de fabricare cartuse cu toner se incadreaza la codul CAEN 2823 Fabricarea masinilor si echipamentelor de birou (exclusiv fabricarea calculatoarelor si a echipamentelor periferice)

 

O mare parte a cartuselor folosite sunt reutilizabile dupa un process tehnologic obtinandu-se astfel un produs nou de calitate la un pret mai mic.

 

Procedura de fabricare a cartuselor cu toner compatibile este reprezentata de urmatoarele etape:

  1. Pregatirea carcasei pentru toner

Obtinerea cartuselor uzate se va face pe doua cai:

  • Prin infiintarea unor centre de colectare in cele 3 Copy Centere proprii si in alte Copy Centere cu care colaboram

  • Prin achizitionare de la firme ce colecteaza in vederea reciclarii cartuse de imprimanta folosite.

Dupa obtinerea cartuselor uzate, acestea vor fi verificate sa aiba carcasa necrapata si fara urme de lovituri. Ulterior acestea vor fi curatate si vor fi indepartate componetele ce nu mai pot fi utilizate.

 

  1. Montarea lamelei de stergere, a cilindrului fotosensibil si aangrenajelor si bucselor uzate.

Acesta etapa se va realiza manual.

 

  1. Sigilarea pentru a impiedica scurgerile de toner

  2. Incarcarea cartusului cu toner

 

  1. Testarea cartusului pentru conformitate

 

  1. Ambalarea cartusului

 

  1. Etichetarea produsului

 

  1. Separarea pe categorii si tocarea resturilor nefolosite

 

Cartusele cu toner care nu sunt conforme fizic si nu intra in procesul de fabricatie precum si alte componente uzate, trebuie reciclate corespunzator legislatiei in vigoare. Ele vor fi tocate printr-un tocator si predate unei firme de colectare deseuri. Ambalajul cartuselor uzate va fi si el predat unei firme de colectare deseuri.

 

Cartusul cu toner rezultat, realizat cu componente de calitate, poate fi un produs superior atat din punct de vedere calitativ cat si al fiabilitatii si durabilitatii in timp, comparativ cu majoritatea cartuselor compatibile existente in prezent pe piata.

Investim in viitorul tau ! Proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Regional 2014-2020

Disclaimer Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

www.inforegio.ro           facebook.com/inforegio.ro 

www.fonduri-ue.ro    

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro .

 

 

bottom of page